Yleistä tietoa

yleistaFiilis

Sotkanrinne on yksi Pohjanmaan vanhimpia laskettelukeskuksia.

Kunto Sotka Ry perustettiin vuonna 1972 suunnittelemaan ja kehittämään Sotkankallion aluetta monipuoliseksi liikuntapaikaksi. Kuntosotka Ry:n aloitteesta alkoi hiihtolatujen tekeminen alueelle. Vuonna 1975 valmistui Sotkan laelle näkötorni, samana vuonna ostettiin hiihtohissi ja aloitettiin laskettelurinteen rakentaminen.

Rinne avattiin yleisölle vuonna 1977. Mäen laelle valmistui vuonna 1979, Sotkanpirtti, alueen kahvilakeskus. Rinteitä ja hissejä on kehitetty rakentamalla kaksoisankkurihissi vuonna 1986 ja seuraavana vuonna huoltorakennus. Kesällä 2002 rakennettiin opetusrinne, johon tuli rinteiden kolmas hissi, nk. "naruhissi". Kesällä 2003 valmistui rinteen alaosaan uusi huoltorakennus. Rinteet laitteineen ovat Kuntosotka Ry:n omaisuutta.

Yhdistyksen vapaaehtoinen n. 50 henkilöstä koostuva henkilökunta hoitaa rinteen kunnossapidon sekä rinteen aukioloaikaiset myynti- ja valvontatyöt talkootyönä nk. kökkäperiaatteella. Myös rinteen rakentamisen kaikissa vaiheissa on työt toteutettu samaan tapaan kökällä, joitakin erityistä ammattitaitoa vaativia töitä lukuunottamatta.

Rinnetoiminnan laajentuessa siirtyi Kuntosotka Ry pelkästään rinnetoimintaan ja muut alueen toiminnat jäivät eri järjestöjen ja Kauhajoen kunnan toiminnoiksi.

Sotkanrinteiden innostunut ja motivoitunut henkilökunta kehittää aluetta edelleen siihen suuntaan, että rinteemme asema yhtenä suupohjan suurimmassa liikunta ja virkistyspalveluja tuottavassa kokonaisuudessa kehittyy ja osaltaan kasvattaa Sotkan ja koko Kauhajoen tunnettavuutta. Sotkalaisten visiona on olla muutaman vuoden kuluessa alueen suurin talviliikuntapalveluja tuottava  riippumaton toimija.

Yhteistyössä

lauhaLogo skiLogo kesport Kauhajoen 4H-yhdistys ry Oma Säästöpankki LähiTapiola POP PankkiKannustajat

Facebook

Ajankohtaista

Tällähetkellä ei tulevia tapahtumia

Maksuvälineet

Sotkanrinteissä toimii maksuvälineinä myös
kuntosetelit, liikuntasetelit sekä kulttuurisetelit.

smartunFootervirikeFootertykyFooterEazybreakEazybreakEdenred